De wetenschap.. Wat weten die nu eigenlijk?

8 januari 2020 Linda Janssen

De wetenschap.. Wat weten die nu eigenlijk?

Je lijf en je gezicht verteld je zoveel waar we vaak niet naar luisteren of naar kijken.

Hoe voel jij je na het eten van bepaalde producten? Krijg je buikpijn of hoofdpijn? Was jij ook zo moe na de feestdagen? Zou dat met de drukte te maken hebben? Of met wat je hebt gegeten? Het zal een combinatie zijn van deze twee.

Lekkere dingen zijn niet per definitie slecht voor je lichaam en ‘gezonde’ producten zijn niet altijd goed. Ik kan je vertellen dat een tomaat gezond is, maar als jij er slecht op reageert en er buikpijn van krijgt dan is dit niet goed voor jouw lijf. Wie ben ik dan om te zeggen dat je dat wel moet eten?

Nu wil ik niet zeggen dat je alleen maar chips, chocola enzovoorts mag gaan eten. Maar waarom eet je ze niet eens en kijk je wat het met je lichaam doet? Misschien ben jij wel iemand die het nodig heeft om elke dag een klein stukje chocolade te eten.

Er is geen vooropgesteld plan, iedereen is anders. Daarom ga je in mijn trajecten veel meer letten op hoe jij je voelt. Dat staat voor mij op nummer één! Zo ga je afvallen en krijg je het gewicht wat bij jou past! Een dieet werkt niet en hou je nooit vol, letten op wat je voelt en waar jij je goed bij voelt wel en dat blijft een leven lang bij je.

Ga weer meebewegen met wat je lichaam je verteld, daar kan geen wetenschapper tegenop!