Dualiteit & plakbandjes

2 oktober 2020 Linda Janssen

Dualiteit & plakbandjes

Alles verandert, we gaan naar een nieuwe wereld. Een nieuwe dimensie..

Om ons heen vormen er twee kampen en ze beginnen steeds harder te schreeuwen, zodat je gaat kiezen tussen de één of de ander.  De één roept dit, de ander dat. Beide partijen willen hun ‘gelijk’ halen.

Het voelt een beetje alsof we het ‘oude’ leven wat er was proberen terug te krijgen, koste wat het kost. De overheid wordt niet meer geloofd, en ze proberen de mensen weer te overtuigen. Wat niet meer gaat lukken. Ze proberen alles te lijmen of met een plakbandje aan elkaar te houden. Dat oude leven.. Die oude overtuigingen.. De autoriteit.

Ook de burger probeert alles weer als vanouds te laten zijn, ook wij zijn bezig met ons oude leven met tape bij elkaar te houden. Want ja, dat nieuwe is toch echt veel te spannend! Ik vind dat ook spannend, maar ik denk eigenlijk dat het niet meer terug kan…. Het valt niet meer te lijmen of er valt geen plakband meer op te plakken. Het is te sterk, de verandering is nodig! De plakbandjes houden niet meer en zullen uiteindelijk loslaten.

Misschien moeten we op dit moment ons met de stoom mee laten voeren in plaats van tegen de stroom in proberen te zwemmen. En heel misschien komen we dan wel in een mooiere wereld dan waar we de laatste jaren in leefde!

Ik probeer dat te geloven.. Al is het maar om sommige zaken die nu gebeuren draaglijker te maken.