Het is donker daar…

9 februari 2020 Erwin Knapen

Het is donker daar…

Iedereen maakt dingen mee in z’n leven. Het leven fluctueert….

Zelf weet ik uit ervaring dat er donkere tijden bestaan, meerdere keren heb ik een depressie gehad. Achteraf gezien denk ik dat het psychoses zijn geweest, inderdaad ‘Waanbeelden’. Mijn eigen overtuigingen die niet overeen kwamen met de werkelijkheid. Of ja, niet overeenkwamen met de werkelijkheid van de mensen om me heen. Het was daar eenzaam en donker.

Twee weken geleden, het overviel me want alles was goed, kwam daar weer dat gevoel. Het opgejaagde, de angsten, de slapeloze nachten, piekeren, me focussen op één ding. Het totale gevoel om af te glijden. Voor veel mensen een bekend gevoel helaas, of veel mensen ontkennen dat ze dit soort gevoelens hebben en gaan gewoon maar door.

Wat ik wil bereiken met dit bericht, is je laten weten dat je altijd een keuze hebt! Deze gebeurtenissen in het leven willen je iets vertellen. Je bent op een keerpunt beland, een crossroad. Wat doe je met deze informatie? Ga je door zoals je altijd deed of besef je dat het gewoon anders moet.

Ik had een keuze, de keuze van: daar gaan we weer? Of de keuze: wat wil dit mij vertellen en wat ga ik daarmee doen? Gelukkig ontvouwt het leven zich zoals het doet en komen er op dit soort momenten mensen op je pad waar je inzichten door krijgt en je eigen energie weer op kunt pakken.

Voor iedereen die nu in een depressie is beland of zich niet goed voelt, weet dat jij een keuze hebt! Misschien niet meteen, maar als je het wilt dan lukt het jou ook!

Voel jij je niet goed en wil je er iets aan doen zonder dat daar meteen een therapeut aan te pas komt die je totale verleden op gaat rakelen? Dan kunnen we d.m.v. reiki, affirmaties inzichtkaartjes en gesprekken een heel eind komen. Niets moet, alles mag gebeuren.

Maar weet wel één ding: Je komt hier weer uit, dit gevoel is TIJDELIJK!