Programmeringen en echtheid

6 februari 2022 Linda Janssen

Programmeringen en echtheid

Lange tijd stil, zoals de rest van de wereld. In ieder geval, de wereld die ze ons op het nieuws laten zien. Wat kan en wat mag je ook nog zeggen? Alles is beladen en niemand zegt meer wat hij écht denkt of voelt.

Mogen we wel nog beslissen wat we denken of voelen? Of wordt dat ook geprogrammeerd door de wereld om ons heen? De robots aan de ene kant en de zwevers aan de andere kant… Mogen we ook nog in het midden staan?

Het leven kan heel mooi zijn, maar het leven kan ook zwaar en moeilijk zijn. Mogen we dit nog laten zien? Of voelen? Bij een rottijd komen de adviezen van de mensen om je heen, allemaal goed bedoelt.. Maar als jij je klote voelt dan is het gewoon oké om in je bed te kruipen en alles ronduit k.. te vinden. Je hebt echt geen goeroe nodig om je weer op te beuren en de volgende dag weer als een ander mens te voelen.

Veel mensen hebben het over ‘De nieuwe wereld’, mag het alsjeblieft een wereld zijn waar we het gepolijste achter ons laten en onze echte ik weer mogen laten zien. De échte ik met al zijn rauwheid.