Sprookjes

14 juni 2018 Linda Janssen

Sprookjes

De voedingsmiddelenindustrie.  Waarom zouden we ze niet vertrouwen? Fabrikanten hebben toch het beste met ons voor? Je ziet toch niet voor niets op de verpakking kreten staan als: ‘Minder vet’, ‘Minder suiker’, ‘Goed voor hart en vaten’, ‘Cholesterolverlagend’…  Of voor de kinderen: ‘Vol calcium’ of ‘boordevol vitamines & mineralen’. Helaas is de realiteit anders en maken ze zich niet druk om jouw gezondheid, maar vooral om de hoge omzetten die bereikt moeten worden.

Ik vraag me soms af, of deze mensen ooit begonnen zijn met dit werk om oprecht mensen te helpen? Of was het de drijfveer om over de rug van anderen rijk te worden? Een akelige gedachte want je speelt tenslotte met de gezondheid van mensen. Zelfs kinderen hebben in deze tijd diabetes type 2, dit werd een aantal jaar geleden nog ‘ouderdomssuiker’ genoemd.  De obesogene omgeving die we de afgelopen jaren zelf hebben gecreëerd, heeft waarschijnlijk zijn hoogtepunt bereikt. Heel langzaam gaan bij mensen de ogen open…. Meer dan ooit is er behoefte aan duidelijkheid, want we zijn de weg behoorlijk kwijt.

Net als de media, is de voedingsmiddelenindustrie een grote organisatie die ons maar wat wijs maakt en ons onbewust manipuleert. Ook de overheid zou zich moeten schamen om gezonde levensmiddelen zo duur te maken en slechte voeding spotgoedkoop.

Ik wil jullie meegeven dat je vooral moet vertrouwen op je eigen gezonde verstand en vooral niet te geloven in ‘sprookjes’. Je weet zelf heel goed dat koekjes en frisdrank niet in een light versie gemaakt kunnen worden. Als een product vol staat met ‘lokkertjes’ zoals hierboven aangegeven (er zijn er nog een heleboel meer), koop het dan vooral niet. Het product is dan zo gemanipuleerd en aan gesleuteld zodat er niets gezonds meer in te vinden is.  Ga weer terug naar de basis, zoals onze grootouders aten. Puur en onbewerkt!  Met natuurlijk af en toe iets lekkers! Hou de 80 / 20 % regel aan per dag: 80% gezond en 20% bewerkt dan kom je al een heel eind.  Mocht het nou echt niet lukken en wil je graag wat meer advies? Je kunt geheel vrijblijvend contact met me opnemen!