Tijd

13 november 2018 Linda Janssen

Tijd

Ik merk zelf dat ik vaak in mijn agenda kijk wat er zoal op de planning staat. Ik kan me verheugen op afspraken met vrienden en vriendinnen en toeleven naar leuke afspraakjes en etentjes. Nu het weer bijna december is, leef je weer naar de feestdagen toe.   Je kijkt naar zakelijke afspraken of dingen die je voor school of het huishouden moet regelen. Onbewust ben je grotendeels met de toekomst bezig.

Totdat het besef komt dat je weer snakt naar het verleden. Je onbezorgde leventje als tiener of het leven zonder kinderen of hypotheek. Je ziet je kinderen steeds groter worden en beseft je ineens dat het snel gaat en dat je ineens niet meer weet waar de tijd is gebleven. Met daarbij de gedachte waarom je op dat moment niet meer van het moment hebt genoten?

Tijd… het is een raar fenomeen, we vechten vaak tegen de tijd. Waarom omarmen we niet het feit dat we alle tijd van de wereld hebben? Als je jezelf steeds zegt dat je het druk hebt en dit woord te pas en onpas gebruikt, zul je zien dat je het ook altijd druk hebt.

Waarom gaan we niet op in de flow van het leven en kijken we met vertrouwen naar wat het ons brengt? Ik denk dat het angst is, angst dat we iets missen of angst dat het allemaal door onze vingers glipt. Dat we op een dag oud zijn en niet de dingen hebben kunnen doen die we echt graag hadden gewild.

Ook in mijn vak zie ik vaak lokkertjes als: Binnen 4 weken 10 kilo afvallen. Of iets in die trant. Ik geloof meer in positieve gedachtes en vertrouwen dat je alles kunt bereiken wat je wil in het leven. Als je zelf al niet geloofd dat je zult afvallen of iets kunt veranderen op wat voor vlak dan ook, dan zal het ook niet gebeuren.

In mijn trajecten gaan we aan de slag met vertrouwen, positieve gedachtes (of als je het zo wilt noemen: mindset) en vooral…. Neem de TIJD en geniet van de veranderingen.