“Wat jij van mij vindt, mag je houden. Het is niet van mij.”

28 december 2020 Linda Janssen

“Wat jij van mij vindt, mag je houden. Het is niet van mij.”

Ik las laatst deze zin en ik vond hem treffend!

Als jij op zoek gaat naar waardering buiten jezelf, dan raak je jezelf kwijt en verlies je de focus op jezelf. Volg je hart en laat je niet afleiden door de lof, waardering of likes van anderen. Leer het vertrouwen volledig in jezelf te vinden dat het goed is wat je doet zonder bevestiging aan de buitenkant.

We leven in een tijd waarin sociale media een dominante rol heeft in onze samenleving. We delen steeds meer en er zijn meer gelegenheden om een mening over anderen te vormen en anderen hebben ook voortdurend een oordeel over jou. Als we niet oppassen, kunnen gedachten over wat anderen van ons denken de overhand krijgen en kan dit leiden tot depressieve gevoelens.

Onzekerheid, twijfel, angst, depressie, voortdurende druk om je te bewijzen en een uitputtende strijd om erbij te horen. Het is meer dan ooit belangrijk om je prioriteit in waardering te verschuiven. Je bent uniek en bijzonder. Je hoeft niemand iets te bewijzen, je bent goed zoals je bent. Geloof in jezelf en wees trots op jezelf!