Denk anders, denk puur!

8 mei 2018 Linda Janssen

Denk anders, denk puur!

Weet je dat onze ‘waarheid’ door onze gedachtes worden gecreëerd? Steeds meer komt de bevestiging, dat het in een traject vooral gaat om je mindset. Een woord wat te pas en te onpas wordt gebruikt op vandaag. Heel makkelijk gezegd om je mindset te veranderen. Dat lukt niet zo een, twee, drie.

Wat je wel beetje bij beetje kunt veranderen, is hoe je omgaat met dagelijks terugkerende momenten of tegenslagen. Door ze positief te proberen te bekijken en te benaderen. En jezelf vooral niet te veroordelen. Probeer jezelf dezelfde ruimte te geven, die je ook aan anderen zou geven. We zijn namelijk vooral streng voor onszelf en vaak wat milder tegen anderen.

Ook onze liefde is Puur. De liefde voor onze partner, kinderen, ouders, familieleden. Dit kost ons geen enkele moeite! Het gaat heel natuurlijk…

Zo kan het ook gaan als je beter voor jezelf wilt gaan zorgen. Dat zijn we in zekere zin aan onszelf verplicht voor onze kinderen en aan onszelf om ons lichaam goed te verzorgen. We hebben met de geboorte iets kostbaars gekregen. Dit cadeau is te waardevol om te verwaarlozen, dat besef komt vaak pas als we ziek worden en we bepaalde dingen niet meer kunnen.

Mijn tip is dan ook om te proberen zo puur mogelijk te eten. En natuurlijk mag je ook wat lekkers op z’n tijd. Sla vooral niet door! Bij het leven horen ook uitzonderingsmomenten. Geef jezelf de ruimte om te groeien. Een andere levensstijl heeft tijd nodig om je echt ‘eigen’ te maken. Want dat gaat het worden. JOUW traject, met JOUW invulling. Pas dan merk je dat je je beter voelt en dat je niet meer terug wilt naar je ‘oude’ levensstijl.

Stap voor stap naar positievere gedachtes en een traject waardoor je liefdevoller naar jezelf leert kijken. Het is voor mij het mooiste geschenk om te geven.