Onrust

9 november 2020 Linda Janssen

Onrust

een gevoel wat ontstaat als er een disbalans is in ons lichaam of leven en een gevoel wat we het liefste meteen willen veranderen. Dit doen we vaak op een manier wat ons meteen een goed gevoel geeft, zoals overmatig eten, teveel alcohol drinken of geld uitgeven aan onnodige zaken. Vaak gebruiken we een verkeerde bevrediging voor de daadwerkelijke behoefte.

Wat is onrust precies? Onrust voelen betekent dat iets aan jou of aan jouw lichaam je niet bevalt. Onrust heeft dus een functie! Het vertelt je dat er een knelpunt is dat je moet oplossen. Door dit weg te drukken, blijft de onrust bestaan en zul je constant kortetermijnoplossingen moeten vinden om de onrust te onderdrukken.

Naast fysieke onrust kennen we ook geestelijke onrust, onrust in je hoofd. Dit zorgt ervoor dat je minder plezier hebt in de dingen die je doet. Omdat je manieren zoekt om gevoelens van onrust te negeren, worden ook positieve gevoelens afgevlakt. Als je het plezier verliest in de dingen die je doet, kun je daar behoorlijk somber, negatief of zelfs wanhopig van worden.

Onrust is een gevoel, je moet het VOELEN. Hoe beter jij je eigen emoties kunt herkennen, hoe beter je met onrust om kunt gaan. De invloed van emoties op je vitaliteit is enorm! Emoties vormen de grootste ‘drains’ in je energiebalans. Je energie lekt weg door negatieve spanning en door stress.

Wil je weten wat het lichaam je nu eigenlijk wil vertellen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met me op! Met wat kleine aanpassingen in je dagelijks leven, komt er weer meer rust en ruimte voor jezelf! https://ww.puureninbalans.nl/diensten/vitality-coaching/