Wat triggert jou?

18 november 2020 Linda Janssen

Wat triggert jou?

In een onderzoek lieten ze een aantal kinderen een paar dagen lang eten wat ze wilden. De eerste dag aten de kindjes alleen maar snoep, koekjes en al de zoetigheid wat ze te pakken konden krijgen. Allemaal kregen ze buikpijn en werden ze er ziek van. De dag erna mochten ze weer pakken wat ze wilden en toen kozen ze allemaal voor het gezonde aanbod. Niet omdat ze de zoetigheid niet meer lekker vonden, maar omdat het lichaam zelf weet hoe het de balans weer moet herstellen. Het lichaam weet van nature wat het moet doen en ook wat het moet laten om te genezen.

Wat wil jouw lichaam jou vertellen? Wat triggert jou in een eetbui? Een keer wat lekkers pakken is heel normaal en moet je vooral niet weg laten in je voedingspatroon, maar als je echt helemaal los gaat dan is er iets anders aan de hand. Je lichaam heeft dan de behoefte om iets anders te compenseren. Ga bij jezelf eens na wat er dan niet lekker loopt in jouw leven? Ben je eenzaam? Of angstig? Past je baan eigenlijk niet meer bij je of je partner? Neem je te weinig tijd voor jezelf om echt te ontspannen of even bij te komen?

Je kunt in een korte tijd heel veel afvallen op wilskracht, maar dit is niet de oplossing voor de langere termijn. Als jij jouw eigen trigger niet herkent of wilt zien dan blijf je afvallen en aankomen voor de rest van je leven. Ben jij in staat, of ben jij weer bereidt, om te luisteren naar wat jouw lichaam je eigenlijk wil vertellen? En lukt het je niet om te achterhalen waar het compenseergedrag vandaan komt? Neem dan contact met me op, dan kijken we samen of we wel tot nieuwe inzichten kunnen komen. https://www.puureninbalans.nl/contact/